Winkelen met online geld

winkelen met online geldOnline geld heb je in verschillende soorten en vormen. Zo kennen we allemaal iDeal. Met iDeal betaal je gemakkelijk en veilig je online aankoop via je bank. Hierbij wordt het totaalbedrag direct van je lopende rekening afgeschreven. Het werkt heel simpel en bijna alle webshops in Nederland zijn er bij aangesloten.

Online geld: PayPal

Een ander online geld betaalmiddel is PayPal. Dit werkt net even anders dan iDeal. Als je PayPal wilt gebruiken, dan moet je een account bij PayPal hebben. Dit account kun je gratis op de site van PayPal aanmaken. Zodra je het account hebt geactiveerd kun je 2 betaalmiddelen toevoegen:

  • Je creditcard
  • Je Nederlandse rekeningnummer

Als je je creditcard toevoegt, kun je veilig met deze creditcard betalingen verrichten zonder de creditcard nummers en gegevens op de site van de webshop in te vullen. Als je namelijk wilt betalen op de webshop, en je selecteert PayPal als betaalmiddel, wordt je gevraagd om in te loggen met je PayPal account. Je komt vervolgens in een beveiligde omgeving van PayPal waarin je kunt selecteren hoe je de betaling wilt voldoen. Hierbij kun je dus voor je creditcard kiezen die je reeds aan je account had toegevoegd.

Op deze manier kun je ook je eigen rekeningnummer toevoegen aan je PayPal account. Dit rekeningnummer wordt dan geverifieerd door PayPal om er zeker van te zijn dat jij de eigenaar bent. Ze doen dit door 1 eurocent over te maken naar je rekening. Bij deze 1 eurocent overschrijving zetten ze een unieke code als mededeling. Deze code moet je vervolgens invullen in je account en voila, je rekeningnummer is toegevoegd als betaalmiddel bij PayPal.

Het grote voordeel van PayPal vindt ik persoonlijk dat je ten alle tijden kopersbescherming krijgt. Hierdoor worden je online aankopen tot een bepaald bedrag gratis verzekerd. Ook als je hebt betaald voor een product, maar dit product nooit geleverd krijgt, kun je eenvoudig je geld terug krijgen via PayPal.

Er zijn nog tal van andere minder bekende online geld betaalmethodes, maar zoals je ziet, is PayPal voor mij de absolute nummer 1!

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Website